Τα βραβεία που έχει πάρει ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν

Κίνημα Χιζμέτ

Ημερ/νιαΠεριγραφή - Εξήγηση
26.05.1995Πήρε βραβείο από το Ίδρυμα Τουρκικών Εστιών (Türk Ocakları Vakfı)
“Βραβείο προσφοράς υπηρεσιών Νιχάλ Ατσίζ Τούρκικος Κόσμος” (Nihal Atsız Türk Dünyası Hizmet Ödülü), δόθηκε στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) επειδή με τις προτροπές και τις υποδείξεις έγινε αφορμή να ανοίξουν αρκετά σχολεία στον τούρκικο κόσμο.
25.07.1995Πήρε ευχαριστήριο τιμητικό δίπλωμα από το Ίδρυμα Μεχμετσίκ (Mehmetçik Vakfı)
Δόθηκε ένα ευχαριστήριο τιμητικό δίπλωμα στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) εκ μέρους του Ιδρύματος Μεχμετσίκ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
18.04.1996Πήρε Βραβείο Ανεκτικότητας από το Ίδρυμα TÜSİAV
Διοργανώθηκε τελετή απονομής βραβείων στους φορείς και ιδρύματα, στο ξενοδοχείο Dedeman Oteli στην Άγκυρα, από το Ίδρυμα Τουρκικής Βιομηχανίας και Επιχειρηματιών (TÜSİAV), σε εκείνους που αξιώθηκαν να λάβουν το βραβείο “Τα Πρόσωπα της Χρονιάς”, βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά. Ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) ο οποίος κρίθηκε άξιος να λάβει το Βραβείο Ανεκτικότητας της Χρονιάς, στην ομιλία απονομής βραβείου που έκανε δήλωσε ότι, παίρνει το βραβείο, κατ’ αρχάς εξ ονόματος των Γιουνούς Εμρέ (Yunus Emre), Χότζα Αχμέτ Γιασεβί (Hoca Ahmet Yesevi) και Μεβλάνά (Mevlânâ) οι οποίο αντιπροσώπευσαν την ιδέα της ανεκτικότητας κατά τον καλύτερο τρόπο ανά τους αιώνες και εξ ονόματος των αρχιτεκτόνων της ανεκτικότητας του έθνους μας.
23.02.1997Πήρε βραβείο από τα Ιδρύματα Τέχνης και Εργατών
Ορίστηκαν οι δικαιούχοι των βραβείων που θα λάβουν τα Βραβεία Προσφοράς Υπηρεσιών Προς τον Τουρκικό Κόσμο τα οποία δίνονται στα πρόσωπα και οργανισμούς που έχουν συνεισφέρει στον τουρκικό κόσμο, εκ μέρους του Ιδρύματος Συγγραφέων και Καλλιτεχνών (TÜRKSAV). Ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) κρίθηκε άξιος να λάβει το βραβείο προσφοράς υπηρεσιών λόγω το ότι με τις προτροπές και συμβουλές του έχουν ανοίξει σχολεία στις Τουρκικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και το ότι έχει καταβάλλει προσπάθειες για να ανοίξει την Τουρκία προς τον κόσμο.
21.11.1997Πήρε Βραβείο Εκπαίδευσης από το Τουρκικό Συνδικάτο Εκπαίδευσης (Türk Eğitim Sen)
Το Τουρκικό Συνδικάτο Εκπαίδευσης (Türk Eğitim Sen), στις 24 Νοεμβρίου απένειμε το ειδικό βραβείο εκπαίδευσης στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
19.03.1998Πήρε βραβείο από το Ίδρυμα Τούρκων 2000 (Türk 2000’ler Vakfı)
Το Ίδρυμα Τούρκων 2000 (Türk 2000’ler Vakfı), απένειμε βραβεία σε 20 άτομα που έχουν συνεισφέρει στον τουρκικό κόσμο. Και στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) απονεμήθηκε βραβείο για τη συνεισφορά του στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
18.04.1998Πήρε βραβείο από το Ίδρυμα Τουρκικών Εστιών (Türk Ocakları Vakfı)
Το Ίδρυμα Τουρκικών Εστιών (Türk Ocakları Vakfı), απένειμε το Δώρο Πολιτισμού Τουρκικών Εστιών Χαμδουλλάχ Σουπχί Τανριοβέρ (Hamdullah Suphi Tanrıöver) στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
05.07.1998Πήρε βραβείο από το Ίδρυμα ο Δρόμος του Μεταξιού
Το “Ίδρυμα ο Δρόμος του Μεταξιού”, απένειμε βραβεία στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) για τη συνεισφορά που κατέβαλε προκειμένου να επιτευχτεί η ανάπτυξη του τουρκικού κόσμου και η διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας.
27.04.2001Κρίθηκε άξιος για να λάβει το Βραβείο Προσφοράς Εξαιρετικών Υπηρεσιών
Η Ένωση Τούρκων Λογοτεχνών-Συγγραφέων (TYB), απένειμε βραβείο προσφοράς εξαιρετικών υπηρεσιών προς τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
01.11.2004Του απονεμήθηκε εκ μέρους του Ιδρύματος Πνευματικότητας του Κιργιστάν το βραβείο «Συνεισφορά προς την Ειρήνη»
Απονεμήθηκε το βραβείο “Ομόνοια Μεταξύ των Λαών και Συνεισφορά στην Ειρήνη” στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) εκ μέρους του Ιδρύματος Πνευματικότητας του Κιργιστάν, για τις ιδέες και δραστηριότητες στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και για τη συνεισφορά του για τη διεθνή ειρήνη.
25.10.2005Απονεμήθηκε το βραβείο «Ανεκτικότητα και Συνεισφορά στον Διάλογο» από την UNESCO
Η επιτροπή Ρουμανίας της (UNESCO), έκρινε άξιο τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) για να λάβει το «Βραβείο Ανεκτικότητας και Συνεισφοράς στο Διάλογο» εξαιτίας των συνεισφορών του στην παγκόσμια ειρήνη.
23.06.2008Ήρθε πρώτος στη δημοσκόπηση των 100 διανοουμένων του κόσμου
Στη δημοσκόπηση για “Εν ζωή 100 πιο μεγάλοι διανοούμενοι του κόσμου” που έκανε το Foreign Policy, ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) ήρθε πρώτος.
16.07.2010Τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα
Από τα πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας το Πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan, απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
11.05.2011Από το EWI Βραβείο Ειρήνης 2011
Το East-West Institute (Ινστιτούτο Ανατολής-Δύσης -EWI), απένειμε το Βραβείο Ειρήνης το 2011 στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).

Κίνημα Χιζμέτ

Κίνημα Χιζμέτ

Βρείτε μας στο Facebook