Συμπόσια και διαλέξεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν

Ημερ/νιαΤίτλος
26-28 Απριλίου 2001Διοργανώθηκε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ με θέμα «ο εκσυγχρονισμός του Ισλάμ, Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) και το σύγχρονο Ισλάμ».
12-13 Νοεμβρίου 2005Διοργανώθηκε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Rice των ΗΠΑ με θέμα «Το Ισλάμ στον σημερινό κόσμο: Το κίνημα του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) στην πράξη και τη σκέψη».
12-13 Νοεμβρίου 2005Διοργανώθηκε διάλεξη στο Chicago των ΗΠΑ με θέμα «Το κίνημα Γκιουλέν και διαθρησκευτικός διάλογος»
25-26 Νοεμβρίου 2005Διοργανώθηκε διεθνής διάλεξη στη Melbourne της Αυστραλίας με θέμα «Ισλάμ, ατομική ασφάλεια και ξενοφοβία».
4-5 Μαρτίου 2006Διοργανώθηκε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Dallas Νότιο Metodist του Τέξας με θέμα»Το Ισλάμ στον σύγχρονο κόσμο: Το κίνημα Φετχουλλάχ Γκιουλέν στην πράξη και στη σκέψη».
5 Νοεμβρίου 2006Διοργανώθηκε συμπόσιο στο πανεπιστήμιο της Oklahoma με θέμα «Το Ισλάμ στον σημερινό κόσμο: Το κίνημα Φετχουλλάχ Γκιουλέν στην πράξη και στη σκέψη».
25-27 Οκτωβρίου 2007Διοργανώθηκε διάλεξη στη Βουλή των Λόρδων της Αγγλίας με θέμα «Ο κόσμος του Ισλάμ που αλλάζει: Οι συνεισφορές του κινήματος Γκιουλέν».
2-3 Νοεμβρίου 2007Στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα «Το Ισλάμ στην Τουρκία» όπου έγινε ανάλυση των απόψεων και δραστηριοτήτων διαλόγου του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
22-23 Νοεμβρίου 2007Στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα «Το Ισλάμ στην Τουρκία» όπου έγινε ανάλυση των απόψεων και δραστηριοτήτων διαλόγου του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
7 Ιουνίου 2008Διοργανώθηκε διάλεξη στην Ταϊπέχ, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, με θέμα “Ο πολιτισμός του Ισλάμ και η σκέψη του”, όπου συζητήθηκαν οι απόψεις του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
2 Νοεμβρίου 2008Διοργανώθηκε διάλεξη στο Κάιρο με θέμα “Οι πολιτιστικές παραδόσεις της Αιγύπτου και της Ανατολής: Από τις αρχαίες εποχές στην παγκοσμιοποίηση” όπου μίλησαν για το κίνημα Γκιουλέν, Ρώσοι, Γερμανοί και Αυστριακοί ομιλητές.
8 Νοεμβρίου 2008Διοργανώθηκε συμπόσιο στη Γερμανία εκ μέρους του Συλλόγου Διαπολιτισμικού Διαλόγου με θέμα “Ο εμψυχωτής του διαπολιτισμικού διαλόγου: Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
13-15 Νοεμβρίου 2008Διοργανώθηκε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ με θέμα «Το Ισλάμ στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων εξετάσεων: Οι εναλλακτικές προοπτικές του κινήματος Γκιουλέν».
28 Φεβρουαρίου 2009Πραγματοποιήθηκε διάλεξη στην πρωτεύουσα Μπισκέκ του Κιργιστάν με θέμα «Ανεκτικότητα και διάλογος από τον Γιοσούφ Χας Χατζίπ (Yusuf Has Hacip) στον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
6-7 Μάρτιος 2009Διοργανώθηκε συμπόσιο στο πανεπιστήμιο Louisiana των ΗΠΑ με θέμα «Το Ισλάμ στον σύγχρονο κόσμο: Το κίνημα Γκιουλέν στην πράξη και στη σκέψη».
27 Απριλίου 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στο Κονγκό με θέμα «Ο διάλογος από την οπτική γωνία των σκέψεων και πράξεων του κινήματος Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) στο Ισλάμ.
23 Μάιος 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στο Κιργιστάν, με θέμα «Οι συμβουλές και διαθήκες των Τούρκων στοχαστών» στην οποία συζητήθηκε η σημασία που δίνει ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) στην ανεκτικότητα και το διάλογο.
26-27 Μάιος 2009Πραγματοποιήθηκε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Potsdam της Γερμανίας με θέμα «Οι μουσουλμάνοι ανάμεσα στην παράδοση και τον εκσυγχρονισμό-Η γέφυρα ανάμεσα στους πολιτισμούς-Το κίνημα Γκιουλέν”
18 Ιουνίου 2009Από τις δραστικές δεξαμενές σκέψης (Think Tank) της Washington, στη CSIS, διοργανώθηκε συνάντηση με θέμα ‘Το κίνημα Γκιουλέν’.
15-16 Ιουλίου 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στην πόλη Melbourne της Αυστραλίας με θέμα Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
19-20-21 Οκτωβρίου 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στην πρωτεύουσα Κάιρο της Αιγύπτου με θέμα ‘Το μέλλον του σωφρονισμού στον κόσμο του Ισλάμ: Συγκριτικές εμπειρίες με το κίνημα Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
29 Οκτωβρίου 2009Σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο της Maryland, διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα»Οι συνεισφορές του κινήματος Γκιουλέν στην επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας ειρήνης».
30 Οκτωβρίου 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στην Κολομβία με θέμα «Το κίνημα Φετχουλλάχ Γκιουλέν».
7 Νοεμβρίου 2009Διοργανώθηκε διάλεξη στην Τανζανία με θέμα «Στη σκέψη και την πράξη ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen)».
7 Νοεμβρίου 2009Διοργανώθηκε συμπόσιο στην Κολωνία της Γερμανίας με θέμα «Kατά τον Dalai Lama, Fethullah Gülen και Marschall Rosenberg επικοινωνία μακριά από τη βία”.
5-6 Δεκεμβρίου 2009Το ινστιτούτο Pasifika της Καλιφόρνιας στο Los Angeles των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Συνάντηση ανατολής και δύσης: Το κίνημα Γκιουλέν».
16 Ιανουαρίου 2010Διοργανώθηκε συμπόσιο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, στο Αμάν, με θέμα “Σύγχρονες ισλαμικές σκέψεις και η συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη, η εμπειρία Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen)”.
5-7 Μαρτίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στο Βερολίνο της Γερμανίας με θέμα «Ηθικό και εκπαίδευση».
16-18 Μαρτίου 2010Στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ακαδημαϊκοί από την Αμερική και τη Δανία συζήτησαν το κίνημα του Γκιουλέν.
20 Μαρτίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Vrij του Άμστερνταμ, πρωτεύουσας της Ολλανδίας, με θέμα «Οι προσπάθειες ειρήνης του Μεβλάνά Τζελάλενττίν Ρούμί (Mevlana Celaleddin Rumi) και Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen)».
20 Μαρτίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στη Λιθουανία με θέμα «Ο διάλογος των πολιτισμών-Κουλτούρα διαλόγου».
26 Μαρτίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στη Νορβηγία με θέμα «Η τέχνη της εν ειρήνει από κοινού διαβίωσης: δειγματοληψία κινήματος Γκιουλέν».
31 Μαρτίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στη Νότια Αφρική με θέμα, «Κίνημα εθελοντών».
29 Απριλίου 2010Διοργανώθηκε σεμινάριο στην Ινδονησία με θέμα «Οι υπηρεσίες του κινήματος Γκιουλέν στην Αμερική».
10 Απριλίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στην πρωτεύουσα Καμπάλα της Ουγκάντας με θέμα «Ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) και η παγκόσμια ειρήνη».
21 Απριλίου 2010Συζητήθηκε στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα, “Η αντίληψη δημοκρατίας με διάσταση σημασίας” που εκφράστηκε για πρώτη φορά από τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
9 Ιουνίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Bochum της Γερμανίας με θέμα «Στα πλαίσια της Ευρώπης το κίνημα Γκιουλέν – Πώς βλέπει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».
9 Ιουνίου 2010Συζητήθηκαν στην Ουκρανία οι απόψεις του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) κάτω από τον τίτλο «Η επικαιρότητα της παράδοσης του ουμανισμού».
7 Οκτωβρίου 2010Πραγματοποιήθηκε διεθνής διάλεξη στο συνεδριακό κέντρο Felix Meritix, στην πρωτεύουσα Άμστερνταμ από την Ακαδημία Διαλόγου της Ολλανδίας,, με θέμα «Η χαρτογράφηση του κινήματος Γκιουλέν».
19-21 Οκτωβρίου 2010Στη διεθνή διάλεξη που διοργανώθηκε στην Ινδονησία συζητήθηκε “Το εκπαιδευτικό μοντέλο του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen)”.
28 Οκτωβρίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στο Κιργιστάν με θέμα “Οι αρχιτέκτονες του διαλόγου και της ειρήνης”. Στη διάλεξη συζητήθηκαν οι εκκλήσεις ειρήνης και διαλόγου του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
11-13 Νοεμβρίου 2010Διοργανώθηκε διάλεξη στο Chicago των ΗΠΑ με θέμα “Από τα τοπικά διηγήματα στην παγκοσμιοποιημένη υπηρεσία” 
29 Νοεμβρίου 2010Στη διάλεξη που διοργανώθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας με θέμα «Προσφορά υπηρεσίας στον άνθρωπο: Εκπαίδευση και ηθικό-ψυχικός κόσμος» όπου βρέθηκαν στο μικροσκόπιο τα σχολεία που έχει ανοίξει το κίνημα των εθελοντών στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
6-9 Ιανουαρίου 2011Στη Μαλαισία διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Το κίνημα Γκιουλέν και διακρατικός διάλογος».
26 Ιανουαρίου 2011Στη συνάντηση διαλόγου που διοργανώθηκε εκ μέρους του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικού Διαλόγου (IDI) στο Τορόντο του Καναδά, συζητήθηκε διεξοδικά το εκπαιδευτικό όραμα του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) με θέμα «Η γαλούχηση της γενιάς ειρήνης».
25-26 Μάρτιος 2011Στην Αλβανία διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα “Το κίνημα Γκιουλέν”.
28 Μάρτιος 2010Στη Δανία διοργανώθηκε μια διάλεξη με θέμα «Ο διάλογος ανάμεσα στις κοσμοθεωρίες και το κίνημα Γκιουλέν»
13 Μάιος 2011Στο Κίεβο της Ουκρανίας διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα «Η φιλοσοφική κληρονομιά ως αποτελεσματικό στοιχείο στην ανάπτυξη του σύγχρονου κόσμου» όπου συζητήθηκε η κοσμοθεωρία του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
28 Μάιος 2011Στην πρωτεύουσα της Κένυας στη Ναϊρόμπι διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα «Διαθρησκευτικός διάλογος και το κίνημα Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
27 Σεπτεμβρίου 2011Πραγματοποιήθηκε διάλεξη “Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen)” στην Αλγερία.
17 Νοέμβριος 2011Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Στον σύγχρονο κόσμο η ανεκτικότητα και οι ανθρώπινες αξίες: Ο διάλογος διηπειρωτικών διανοουμένων».
18-19 Νοεμβρίου 2011Στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας στην Αμπούζα διοργανώθηκε διάλεξη με θέμα «Η εξερεύνηση της σκέψης και δράσης του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen): Η δημιουργία κουλτούρας αλληλοκατανόησης και μιας κοινής διαβίωσης».

Κίνημα Χιζμέτ

Κίνημα Χιζμέτ

Βρείτε μας στο Facebook